2012. november 17., szombat

Final Destination 5

Még Halloween-kor láttam, hogy mégiscsak meglegyen a hangulat...
Eddig csak a 3. részt láttam (tévedésből, azt hittem vígjáték), és nem vagyok oda a horrorfilmekért (inkább a vért bírom jobban, mint az ijesztgetést), de ez kifejezetten tetszett!
Olyan filmek értékelését rakom föl, amik hatással voltak rám, alig ment ki a fejemből.
Na, ez is olyan volt. Majdhogynem azonnal újra akartam nézni.
A sztori itt ugyanolyan, mint a többiben:
Egy ember megláta a jövőt, és így több embert, köztük saját magát is megmenti. Ezután sorban halnak meg a túlélők, majd egy halottkém elmondja az elvet: csak az élheti túl, aki megöl valakit, így annak az életét éli tovább. Amikor már majdnem mindenki meghal, a főhős legjobb barátja ellenük fordul (a látomásos és annak a barátnője ellen), és meg akarja ölni a nőt. Végül megmenti őt a főszereplő, így hárman élik túl. Ami talán a történet legötletesebb része, az az, hogy a fiú és a csaj el akarnak repülni Párizsba. A repülőjegyen látjuk, hogy a dátum 2000. Aztán meglátunk egy fiút, aki elkezd üvöltözni: Le fog zuhanni a gép!!!!!!! Ez meg is történik. A harmadik túlélőt pedig a repülő egyik darabja találja el, így ő is meghal.
Sajnos ez nagyon egy lezáró résznek tűnt, bár remélem, hogy lesz még minimum egy 6. rész is, mert nagy rajongó lettem!
A kedvenc "halálom" az volt, amikor az egyik lány a tornateremben hal meg: profi tornász. A plafonon lévő klíma csavarja ráesik a gerendára, amin ő épp ugrándozik. Ám éppenhogy nem lép rá. A hőség miatt egy kis légkondit raknak le a földre. Közben a nagy klíma vize elkezd a kicsit zsinórjára csöpögni, de a lányt mégsem csapja meg az áram: rádobja a törülközőjét, majd átlépi. Aztán megy a felemás korlátra pörögni, amikor az ő utána következő viszont rálép a csavarra, emiatt leesik, a kezével kiborítja a magnéziumport, amit a légkondi az éppen pörgő túlélőre fúj. Ettől a lány nem lát, és bepánikol, elengedi a korlátot, de kicsavarodik a gerince elég csúnyán. Nyilván nem éli túl. Talán ez az egyetlen, ahol kétszer is megússza, a halált.

Összességében nagyon-nagyon tetszett, magasan a legjobb (legalábbis a 3.-hoz képest)!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.